secondchance-ermelo@hotmail.com             06-30620223

De stichting

Toen ik opzoek was naar een maatje voor mijn eerste pony, kwam ik bij een verwaarloosde pony terecht. Het deed mij veel om een pony zo te zien dat ik heb besloten om hem mee te nemen. Bij die pony is het eigenlijk allemaal begonnen. Ik kocht via internet schrijnende gevallen, knapte ze op en gingen daarna naar een goed huisje als weidemaatje of recreatie pony. In 2009 ben ik officieel begonnen met de stichting. Op deze manier wil ik zo veel mogelijk pony’s en paarden een goed leven geven.

Momenteel staan de paarden op een mooi weiland in Ermelo. Ze hebben hier 24 uur per dag weidegang en een schuilstal om onder te schuilen als het heel hard regent. Omdat ik niet alles alleen meer kan doen heb ik een groep van vrijwillige verzorgsters. In ruil voor het doen van de klussen, mogen zij rijden.

Wat wij doen

Wij vangen verwaarloosde pony’s en paarden op. Wij laten ze even lekker bijkomen op ons rustige weiland en bieden eventueel de nodige medische hulp. Nadat ze pony’s helemaal zijn opgeknapt gaan wij rustig opzoek naar een plekje voor herplaatsing. Ze gaan naar een goed huisje waar ze lekker paard kunnen zijn. Ze gaan dan als weidemaatje of wanneer mogelijk recreatie paard.

Als de gezondheid van de paarden het toelaat, gaan de verzorgster en ik samen met de paarden op pad naar het bos of de hei. Heerlijk even uitwaaien en genieten van de natuur en de paarden.

Nog lang niet klaar!

In de loop van de jaren hebben wij, mede dankzij de hulp van de verzorgsters en de donaties van alle mensen, al vele pony's en paarden en goed nieuw huisje kunnen bieden. Natuurlijk zijn wij nog lang niet klaar en gaan wij door met ons harde werk. Zodat wij zoveel mogelijk pony's en paarden een tweede kans kunnen geven!